sobota, 28 września 2013

Lody mleczne

Przyszła kolej na lody mleczne do których nie trzeba dodawać jajek, a ich wykonanie jest bajecznie proste:)



Składniki:
1 puszka mleka niesłodzonego skondensowanego
120 g cukru pudru

Wykonanie:
Mleko schłodzić w lodówce najlepiej przez 24h. Następnie mikserem ubić wraz z dodatkiem cukru pudru na gęstą masę. Następnie przelać do maszyny do lodów i postępować wg. instrukcji producęta 

Lody można także przygotować bez maszyny do lodów. Schłodzoną mieszankę lodową ubić mikserem na puszystą masę następnie przelać do naczynia w który będzie się mrozić i wstawić do zamrażarki wyciągając co godzinę i ponawiając czynność miksowania masy (kilka razy). Ma to na celu pozbycie się tworzących się kryształków lodów. Zamrozić 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz